Anne sütünü saklamanız gerekirse?

emzirme-döneminde-ilaç-kullanımı-1

Anne Sütünün Sağılması ve Saklanması

Annelerin en büyük sıkıntısı; işe başlama ya da dışarı çıktıklarında sütlerini nasıl sağacaklar ve bebeklerine nasıl verecekler?

İlk günlerde bebeklerini olabildiğince sık sık emzirmek çok önemli. Bazen anne sütü bebeğin ihtiyacından fazla olduğunda veya yetersiz olduğunda süt sağma pompalarıyla sütü sağmak gerekir. O nedenle doğum öncesinde anneler mutlaka süt sağma pompaları hakkında bilgi sahibi olmalılar. Özellikle eşlerini de bu konuda bilgilendirmeliler. Çünkü pompalar genellikle birden ihtiyaç duyulduğunda eşiniz hemen gidip, alabilir.

Ben özellikle süt yetersizse ilk günler için yaklaşık 2 ay kadar hastane tipi pompa kiralanması, ondan sonra çiftli pompa alarak devamlılığın sağlanabilir. Ama süt yeterli ve 3-4. gün birden arttığında da sütün fazlası sağılarak göğüslerin rahatlatılması çok önemlidir. O zaman manuel pompa veya anne ileri de çalışacaksa çiftli veya tekli elektrikli pompa ile sütün sağılması gerekir.

Anlayacağınız sütünüz az da olsa çok da olsa sağmak sütün devamlılığı için gereklidir.

Süt sağarken birkaç noktaya dikkat edilmelidir;

Sağma işlemine başlamadan ellerinizin, göğsünüzün ve sağmak için kullandığınız malzemenin temiz olduğundan emin olun.

Sağdığınız sütün saklama kabına mutlaka tarih etiketi yapıştırın.

Sağdığınız süt oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 2 ay, derin dondurucuda 3 aya kadar saklanabilir.

Soğutulmuş süt öğünlük porsiyonlar halinde birleştirilebilir ama önceden dondurulmuş süte taze süt eklenmez. Öğünden sonra artan sütler atılır.

Soğutulmuş süt ılık suya daldırılarak ısıtılır, mikrodalga kullanılmaz! Süt donunca yağ tabakası üste çıkar, ısıttıktan sonra hafifçe çalkalayarak karışması sağlanır.

Süt sağma pompaları için hamileyken mutlaka bebek mağazalarına gidin ve hepsini tek tek inceleyin. Ayrıca hastane tipi pompa kiralama ihtiyacınız olma ihtimali nedeniyle doğum yaptığınız hastanenin bebek hemşirelerinden hastanenin çalıştığı firmaların iletişim bilgilerini almanız tavsiye ederim.

“Sütün sağılması ve saklanması, bebeğe verilmesi’’ hakkında sorularınızı olursa bu yazının altına yazarsanız, sizlere yardımcı olmaktan mutlu olurum…

Check Also

Anne sütünü ne zaman sağmalıyız?

  Anne sütünü ne zaman sağmalıyız? Bebeğiniz doğar doğmaz ilk saat içinde EMZİRME denemelerine başlamak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.