Emzirmeden Ek Gıdaya Semineri

Em

 

Emzirmeden Ek gıdaya kadar bebeklerin ilk yıl beslenmesini anlattığım seminerim yine çok güzel geçti.

Anne sütü ile başlayan bebeğimizin beslenmesi için dikkat etmeleri en önemli olay; doğar doğmaz bebeklerini emzirmeye başlamak. Hamilelikte salınan hormon , anne sütünü yapan hormonu baskılıyor. O nedenle bebeği doğar doğmaz çok önemli. Sütün gelip gelmediğine bakmaksızın emzirmelisiniz.

ilk 2-3 hafta bebeklerin vücudu insülin salınımı olmadığı için gündüz 2-2,5 saat, gece 3. Saatte mutlaka uyandırıp, bebeğinizi emzirmelisiniz. Buçuk önemli!!!

 

İlk günlerde meme ucu yaralarına dikkat edin! Olabildiğince doğru pozisyonda emzirme hem meme ucu yaralarını önler hem de sütünüzün artmasına yardımcı olur.

Yine annelerin en merak ettikleri de , sütün miktarını arttırmak. Bunun için;

-Bol bol emzirmek

-Pompa ile emzirme sonrası sağma yapmak

-Uyku

-Streseten uzak durmak

-Su içmek ve sağlıklı beslenmek

Tam da emzirmeyi yola koyduktan sonra, Ek Gıdaya Geçiş süreci başlıyor. DSÖ ilk 6 ay sadece anne sütün ile yetmediği durumda formül sütle süreci tamamlanmalısınız. 6. Ayda ek gıdaya başlarken de en önemlisi aceleci olmamalısınız. 6-8 ay boyunca ek gıda sadece tüm beslenmenin %30 olmalı.

9-12 ay  arasında ise %50-%50 olmalı. Yavaş yavaş acele etmeden, pütürüklü gıda ile başlayıp, bol çeşit tanıtarak , aile sofrasını öğreterek ilerlemek önemli.

Bu seminerimde anlattıklarımın kısa özetini sizlerle de paylaştım. Bunların yanı sıra tarifler ve püf noktalarını da anlattım.

Eylül itibariyle bu seminerlerime devam edeceğim.

Check Also

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi   BLW (Bebeğin Kendi Kendine Yemesi – Baby-Led Weaning), …

2 Yorumlar

  1. bnim kızım sezaryen sonrasında sütüm yeterli gelmedi. Ne önerdilerse yedim içtim pek bi yararını çok göremedim.Normal kilonun altında olduğumuz için doktorumuz ek gıda döneminde hazır mamada tavsiye etti. Tüm markaları deniyoruz şu anda düzenli arılac ve hipp kullanıyoruz başka tavsiyesiniz varmı teşekkürler

  2. Miniğim 6 aylık oldu ekgıda olarak bunlar gibi sadece meyve püresi veryorum. Kaşık mamalarını pek sevmedik. 1-2 marka denedik tatlarını çok sevdi ama kakasını yaparken ıkınmaya başladı. En son arılac denedik onda olmadı allahtan. Arılac gibi Önerebileceğiniz başka markalar var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.