Doğum sonrası korse kullanmalı mıyız?

Doğum sonrasında korse kullanmalı mıyız?

Hamile kaldıktan sonra en çok merak ettiğimiz konulardan bir tanesi de kilo alımı. Acaba kaç

kilo ile hamileliğim bitecek? Doğumdan sonra hemen eski halime dönecek miyim?

Karnım sarkacak mı? diye her annenin kafasında pek çok soru işareti oluyor.

Eski dönemlerden şimdiye gelen bir adet esasında korse kullanımı. Eskiden korseler yokken karnı sıkı sıkı sararlarmış.  Korseler ortaya çıkmaya başlayınca da, artık sürekli kullanılır olmuş. Çünkü korse kullanıldığında annelerin karnı hızla eski haline dönüyormuş.

Peki günümüzde ne durumda? 

Bence hiç değişmedi, korse kullanmak doğum sonrasında en çok merak edilen konu!

Doğumdan hemen sonra kadın hastalıkları ve doğum uzmanları da öneriyor. Çünkü; korse kullanıldığında dolaşım hızlanıyor. Bu ne demek? Karnınız eski haline dönmek için daha hızlı çalışmaya başlıyor. Özellikle sezaryen sonrasında ilk 2 ayda çok etkili. Bende sezaryen ile oğlumu doğurdum. Özellikle hareket ederken, öksürme-hapşırma döneminde ve çok güldüğünüzde dikişler çok ağrıyor. Eğer bu süreçte korse kullandığında dikişler sabitlendiğini için hareket özgürlüğüne sahip oluyorsunuz. O dönem içinde bu çok hayat kurtarıcı oluyor. Özellikle Owli korseler baktığımızda tam da dikişlerin olduğu yer yumuşacık. Hiç bir şekilde dikişleriniz acıtmayacağı gibi, çok daha iyi koruyacaktır. Ayrıca sıkışık derecesini kendi kendinize yan bantlarıyla ayarlayabiliyorsunuz. Benim gibi sıkıntılı biriyseniz, bu harika bir özellik. Sıkışık derecesini kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

Kiloysanız veya hamilelikte çok kilo almışsanız korse kullanımı, karnınızın sarkmasını önlüyor, toparlanmayı hızlandırıyor. Gerçekten sadece bu sebepten dolayı korse kullanırım:)) kullanmıştım da

Doğum sonrasında özellikle hızla vücudunuzun toparlaması, dikişlerin hızla iyileşmesi, daha konforlu hareket etmek için Owli Korse çok kullanışlı.

Ayrıca emzirme sürecinizde özellikle bel ve sırt ağrılarını görüyoruz. Çünkü ilk günlerde özellikle emzirirken doğru mu yanlış mı emziriyorum diye, anne kendini kasabiliyor. Bebek büyüdükçe de bu sefer ağırlaştığı için sırt ağrıları oluyor. Bunların hepsine Owli korse çok iyi geliyor.

Hem hızla vücudunuzun toparlamasına destek hem emzirme döneminizin rahat geçmesine destek.

Emzirme döneminde anne ne kadar rahat ve mutlu olursa o kadar sütü çok daha iyi olacaktır. Dolaylı olarak anne sütüne katkı sağlıyor.

Renk seçeneğinin olması ve kıyafetlerinizin altından çok belli olmaması da ayrıca çok önemli bir özellik. Böylelikle sürekli kullanabilirsiniz. Kumaşında lateks içermemesi de harika. Özellikle lohusalık da çok terlendiği için, bu özellik de annenin konforuna katkı sağlayacak.

Owli korseniz tüm özellikleri yan yana geldiğinde doğum sonrası için hayat kurtarıcı!!

Sizde incelemek isterseniz hemen;

https://www.owliturkiye.com/owlikorse

Hatta siz okuyan annelerimize minik bir sürprizimiz olsun. Eğer Owli Korse almak isterseniz kendi sitesinden, kod olarak “bebeimgeliyor15 “ yazarsanız %15 indirimimiz var. Bu nedenle de Owli ailesine çok teşekkür ederiz.

 

 

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.