Aç karnına Zeytinyağı İçmenin faydaları

Zeytinyağı, hayatımızda olan çok değerli sıvılardan biri. Yemeklerimize koymanın dışında cilde sürülerek fayda sağlanması da çok bilinir.

Son dönemlerde zeytinyağının içilmesinden bahsedilmeye başlandı. Yemek pişirirken tercih ettiğimiz yağı içmek kulağa garip gelse de üretenlerin bildiği bir tür meyve suyu diye düşündüğü de söylenebilir.

Zeytinyağını kendimize kullanmanın yanı sıra bebeklerimizin ek gdaya başlama süreçlerinde soğuk sıkım sızma zeytinyağı kullanılır. Son derece o dönemde de önemlidir. Çünkü zeytinyağı doğumdan sonra da gelişimine devam sindirim sistemi içi de son derece faydalıdır.  Bebeklerde sık görülen kabızlık veya uzun aralıklı kaka yapan bebeklere çok yardımcı oluyor.

Bende yaklaşık 9 aydır Ravla Zeytinyağını sabahaları aç karnına 1 yemek kaşığı içiyorum. Ravla zeytinyağını tercih etme nedenim polifenolden zengin olması ve çok emek verilerek hazırlanmış olmasıydı. Ben kendimde değişiklikleri fark etmeye başladım. Tansiyonum düzene girdi, HDL ( iyi kolestrolum) yükseldi. Kilo vermeme yardımcı olduğuna inanıyorum ve cildimde fark var.

Aç karnına Zeytinyağı İçmenin Faydalarını şöyle toparladım;

 

– Bağışıklık sistemimize faydası büyük.Zeytinyağında yer alan yağ asitleri bağışıklık sisteminin farklı fonksiyonlarının görevini yapmasında büyük katkıya sahiptir. zeytinyağının içeriğindeki polifenoller çok faydalı antioksidanlar.

-Kalp hastalıklarından korur. E vitamini ve selenyum içeren zeytinyağı damar sertliği ve kalp krizine karşı en etkili doğal ilaçlardan biri olarak biliniyor. Ayrıca zeytinyağı, içindeki K vitamini sayesinde damar çeperleri ve kalp dokusunu koruyucu bir etkiye de sahip.

-Kalın bağırsak için çok faydalı . Özellikle kabızlık probleminde çok işe yarar. Bebeğinizin ilk ek gıdaya başladığında çok sık karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi de kabızlık ve geç kaka yapmadır. Bu iki durumda da bebekler ek gıdaya başladığında tahıllara hızla geçmemeli, miktarları az az olmalı ve mutlaka her sebzesine soğuk sıkım sızma zeytinyağı ilave etmelisiniz.

-Cilt, saç için de çok faydalı. İçeriğindeki polifenoller serbest radikallerin hızla yarattığı hasarı önler ve cildinizdeki sarkmaları, ten rengindeki dengelenmeyi sağlar. Cildin nemlenmesine destek olur.

-Karaciğerin temizlenmesine destek olur.

-Bebek ve çocukların beyin ve kemik gelişimine fayda sağlar.

-Zayıflamanıza destek olur.

-Alzheimer ‘dan korur ve depresyona girmeyi en aza inmesine destek sağlar.

Ve bunun gibi pek çok etkisi vardır. Sizler de özellikle bağışıklık sisteminizi, kalbinizi ve beyninizi koruma istediğinizde polifenolden zengin Ravla Zeytinyağını her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı içebilirsiniz. Bebeklerinize de ek gıda sürecinde sebzelerine ilave ederek sağlıklı olmalarına katkı sağlayabilirsiniz.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.