Bezelye Püresi

Doğal olarak tatlı bezelye, bebeğiniz için kolay bir ilk besindir – doğramaya gerek yoktur ve sadece birkaç dakika içinde oldukça buharda pişirebilirsiniz.

 

Bu tarif 6 aylık ve üzeri bebekler için tasarlanmıştır.

Bezelye Püresi

Malzemeler

1 su bardağı bezelye
2 küçük taze nane yaprağı, ince doğranmış (isteğe bağlı)

Hazırlık

Bezelye, buharla pişiren tencereye koyun. . Tavayı orta-yüksek ateşte koyun, örtün ve kaynatın. Bezelyeyi yumuşayana kadar yaklaşık 4 dakika buharda pişirin.

Buharda pişen bezelyeleri çabuk soğuması için bezelyeyi soğuk su altında durulayın. Soğutulmuş bezelye ve nane yapraklarını, , bir blender veya mutfak robotuna aktarın ve bebeğinizin yaşına ve çiğneme yeteneğine bağlı olarak çok pürüzsüz veya hafif pütürüklü olacak şekilde püre haline getirin. Gerekirse, püreyi inceltmek için biraz su, anne sütü veya mama ekleyin. Ve bebeğinize vermeden hemen önce 1 çay kaşığı kadara soğuk sıkım sızma zeytinyağı ekleyip, karıştırın.

Bezelye yaz mevsiminde güzel bir sebzedir. Ama siz yazdan buzluğunuza koyduysanız bezelyeleri çözdürerek aynı tarifi deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun!!

Check Also

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi   BLW (Bebeğin Kendi Kendine Yemesi – Baby-Led Weaning), …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.