7. hamilelik haftası

7-weken-zwanger2

Bebek,

Bebeğiniz artık fasulye kadar ve 12 mm .

7 Haftalık gebenin bebeği  bir önceki haftanın tam iki katı büyüklüğe ulaştı! Gelişimin  büyük kısmı baş ve kafa çevresinde oluyor. Damak, göz kapakları, kulak,kalp, akciğer , karaciğer ve böbrekleri gelişiyor.

”Küçük fasulyenizde” artık ayak ve el parmakları bile oluşmaya başladı. Bebeğinizin cinsiyetiyle ilgili ipuçları da ortaya çıkıyor aslında; ama henüz bunu görebilmek mümkün değil. Bu aralar, bebek rahim içinde amniyotik kese diye adlandırılan bir yapının içinde yüzmeye başladı. O, daha çok küçük ve siz bu aşamada onun yüzmesini hissedemezsiniz. Bu amniyotik kese esnekliğiyle, bebeğinizi dışarıdan gelebilecek küçük darbelere karşı da korumaktadır.

Anne;

Hamileliğinizin bu döneminde vücudunuzdaki kan hacmi %10 oranında arttı. Bebeğinizin doğum gününde ise bu rakam %50’ye yaklaşmış olacak!  Böbrekleriniz de daha çok çalışıyor. Rahim büyüklüğünüz ise bir önceki haftanın tam 2 katı. Bağırsaklarınız bebeğinize daha çok sıvı gönderebilmek için daha fazla  çalışıyor ve bu belki sizde biraz şişkinlik yaratıyor. Kısacası vücudunuz bebeğinize daha iyi bakabilmek için sürekli bir koşuşturma  içinde.

Bu değişimlerin  size bazı yansımaları olması son derece normal karşılanmalı

Bu haftalarda yapılacak bir ultrasonografi de bebek ve içinde bulunduğu kese rahatlıkla gözlemlenebilmektedir.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.