Mamipower nasıl süt arttırıyor?

Emziren tüm annelerin en büyük sıkıntısı ; sütüm yetecek mi, nasıl arttıracağım? Bu gibi durumlarda yapabileceğimiz belli şeyler var.

En başta olabildiğince ten temasını arttırıp, sürekli emzirmek. Emzirmek hangi durumda olursa olsun çok çok önemli. Gerekiyorsa sütü boşaltmak ve ya arttırmak için pompa ile sütü sağmak gerekir. Salıklı beslenmek, uyku ve stresten uzak durmak da sütü arttırmakta çok önemlidir.

Bunların yanında bazı şeyler sütü arttırmak da annelere büyük katkı sağlar. Mamipower da bu ürünlerin başında yer alıyor. Mamipower tahıllı bir malt içeceği. Bence diğer malt içeceklerinden en önemli farklı tadının içilebilir olması. Ben Altuğ’uyu emzirdiğim dönemde farklı bir marka malt içeceği içmeye çalıştım. Ama tadının pekmezli bira gibi olması nedeniyle içemedim. Tabletlerini kullanmıştım. Ondan da çok fazla ilaç içiyorsunuz. Mampower’ ın tadı soğuk içildiğinde ben çok beğendim. Hafifi bir kahve aroması olması hoşuma gitti. Bunun dışında içeriğinde neler var da sütümüz artıyor?

 

mamipower

MAMİ POWER BİLEŞENLERİNDEKİ MUCİZELER
 
Su
Anne sütünün miktarını artırmak için tüketilmesi gereken temel besin; sudur. Anne sütünün yüzde 87’si sudan oluşuyor. Emziren annelerin bu süreçte normal gereksinimlerinden daha fazla su tüketmeleri gerekiyor. 60 kiloluk birinin günlük tüketmesi gereken su miktarı yaklaşık 2 litreyken, emziren annelerde bu rakam 3-3,5 litreye çıkıyor. Bu gereksinimin 2-2,5 litresi saf sudan, kalan kısmı ise şekersiz komposto, bitki çayı ve ayran gibi içeceklerden karşılanabiliyor.
Malt
Yapılan çalışmalar arpanın içinde bulunan polisakkaritin, annedeki prolaktin miktarını artırdığını gösteriyor. Prolaktin, memede bulunan süt salgılayıcı hücrelerden süt salınımını uyaran hormon.
Arpanın bu etkisinden, çimlendirilmesiyle elde edilen malt içecekleri tüketilerek faydalanılabilir.
Yulaf
Son dönemde yapılan çalışmalar gösteriyor ki annede demir eksikliği olması durumunda süt üretimi de düşüyor. Yulaf iyi bir demir kaynağı, ayrıca rahatlatıcı etkisiyle sütün meme kanallarında ilerlemesini sağlayan oksitosin hormonunun salınımını uyarıyor. Bu nedenle de sütün kanallardan ilerlemesi hızlanıyor.
Fruit-up (keçiboynuzu, elma, yeşil üzüm)
Keçi boynuzu; fosfordan, kalsiyumdan ve E vitamininden zengindir. Yüksek derecede mineral ve şeker içerir. A, B, B2, B3 ve D vitaminlerini barındırır. Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler  içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.
Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde sayısız faydaları olan bir madde. Öksürük, kansızlık, grip ve kemik erimesine iyi gelir. Bronş rahatsızlıklarını açar, balgam sökücü özelliği vardır ve nefes darlığı gibi sorunları çözer. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan bu etken maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında etkilidir.
Keçiboynuzu buna ek olarak dişleri sağlamlaştırır ve diş etlerine sağlamlık kazandırır. Mide ve bağırsak sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir. Etkili bir ağrı kesicidir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir ve serbest radikalleri yok edici bir özelliğe sahiptir. Vücuda giren radyasyonun atılmasında rol oynar. Kandaki zehirli maddeleri temizleyen keçiboynuzu, tansiyon, karaciğer ve akciğer sorunlarında birebirdir. Üstelik kalbi de korur.
Elma;  Kemikleri Korumaya, Astım Tedavisine, Alzheimer hastalığını engellemede, Kolesterolü düşürmeye, Akciğer Kanserine yakalanma riskini azaltmaya, Meme Kanserine yakalanmayı zorlaştırmada,  Karaciğer Kanserine yakalanma riskini azaltmaya  sindirime yardımcı olur, kabızlığı giderir…
Yeşil üzüm, bilinen meyveler arasında en güçlü antioksidan özelliğe sahiptir. Beyin hücrelerini zinde tutar, kalp ritim bozukluğuna yönelik önleyici etki taşır. Halsizlik ve kansızlık gibi sorunlarda yardımcı olması üzümün yararları arasındadır. Üzümün çekirdeği ve kabuğundan elde edilen üzüm ekstresi de besin takviyesi olarak kullanılmaktadır.
Şerbetçi Otu
Kanı temizlemektedir.
İdrar söktürerek, vücutta bulunan ödemin atılmasını sağlamaktadır.
Uykusuzluğa iyi geldiği söylenir.
Adet düzensizliklerinde kullanıldığı bilinir
Midedeki ağrıları giderici özelliği vardır.
Sinir sistemine rahatlatıcı etkileri vardır
Romatizma ağrılarına iyi gelebilir.
Vücuda kuvvet verir.
Böbrek Sancılarını kestiği söylenir.
B3, B5, B6, B8, B9, B12 Vitaminleri
Vücuttaki karbonhidratları yakıp enerji açığa çıkmasını sağlar, hormonların üretilmesini sağlar ve ağız, cilt, dil dokusunu sağlıklı kalmasını sağlar. Öğrenme, hafıza gibi şeyleri ve konsantrasyonu güçlendirirken beyin ve zihinde oluşacak hasarları da engeller. Zihinsel ve fiziksel sağlığı destekleyip güçlendirici faydaları vardır. B vitaminin faydaları aslında saymak bitmez, eksikliğinde vücutta kalıcı hasarlar oluşabilir. Depo edilemeyen bu vitaminler günlük olarak alınmalıdır. Ancak fazla alım daha yararlı olur gibi bir algı oluşmamalıdır çünkü vücut gerektiği kadar vitamin almaktadır.
B3 Vitamini
Sinir sistemini düzenleyip, onarmaya ve daha sağlıklı olması adına faydalıdır. Protein, yağ ve karbonhidratların vücutta kullanılmasını sağlar ve yağ yakıcı, karbonhidrat yakıcı özelliklerde bulunur. Eksikliğinde bir çok sağlıksız sorunla karşı karşıya kalınır. Yorgunluk, halsizlik, depresyon halleri, hafıza ve zihinsel problemler baş gösterebilir ve etkileri görülebilir. Eksikliği daha da fazla olursa eğer pelegra rahatsızlığına yol açabilmektedir.
 
B5 Vitamini Vücutta bulunan karbonhidratların yakılmasında etkilidir. Bu yakılma sonucu enerji açığa çıkar ve çıkan enerjinin metabolizmasında görev alabilir. Stres, depresyon halleri mücadelede ve tedavisinde kullanılmaktadır. Vücuttaki kan hücrelerini, alyuvarların üretimi için çok önemlidir. Eksikliğini yorgunluk, stres, depresyon, baş ağrıları, iştahsızlık ve saç dökülmesi olarak gösterebilir.
B6 Vitamini 
Sinir sisteminin sağlıklı ve düzgün işleyişini sağlamakta görev alır. Bağışıklık sistemi içinde gerekli ve çok önemli bir vitamindir. Vücuttaki kırmızı kan hücresi olan alyuvarların sentezlenmesi ve üretilmesinde büyük rol oynamaktadır. Saçlarda kepek oluşumunu, egzama ve sedef hastalığı gibi rahatsızlıkları engellemekte rol oynar. Bu vitaminin yetersizliğinde vücutta deri problemleri, uykusuzluk, kansızlık, sinirlilik gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
B8 Vitamini
Hücre zarlarının yenilenmesine katkı sağlar ve sağlıklı tutar. Beyin, gözler ve kemik iliğinin sağlığı açısından büyük önem ihtiva eder. Saç sağlığına fayda sağlar.
Östrejen düzeyinin kontrol edilmesini sağlar.
Memelerde kitle oluşumunu engeller.
Karaciğerde patolojik yağ asidi birikimini önler. Cildi korur. DNA ve RNA yapımını destekler. Kolesterolü düşürür.
 
B9 Vitamini 
Vücutta enerji üretimi ve kırmızı kan hücresi olan alyuvarların oluşumunda görev almaktadır. B9 vitamini folik asit yada folat olarak da adlandırabilir. Çoğu kez folik asit ismiyle anılmaktadır. Ceninlerin sağlıklı gelişimlerini sağlamakla görevlidir. B9 vitamini B grubu vitaminlerinden bir diğeri olan B12 vitamini ile birleşerek kalp ve damar sorunlarına yol açtığı bilinen homosisteini düşürmekte rol oynar. Bu vitaminin eksikliği sonucu anemi, hafıza ve zihin sorunları, bozulmuş ve hasara uğramış beyin ve sinir fonksiyonları, spina bifida gibi doğum kusurlarına neden olabilmektedir.
B12 Vitamini 
Vücuttaki merkezi sinir sisteminin sağlığı için gereklidir. Vücuttaki kan hücreleri olan alyuvarların oluşumunu sağlar ve üretimde etkili rol oynar. Zihinsel olarak hafızada oluşan hasarları giderir ve daha sağlıklı hale gelmesini sağlar. B12 vitaminin eksikliğinde anemi rahatsızlığı ve sinir sisteminde bozukluklara neden olabilmektedir. Yorgunluk hali, depresyon; hafıza ve zihinsel problemler, iştahsızlık, kilo kaybetme, ellerde ve ayaklarda uyuşma gibi sorunlar görülebilir.
Görüyoruz ki içeriği çok zengin ve çok faydalı..
Sizde emzirme döneminde kullanmak isterseniz günde 2 tane içebilirsiniz. Kür gibi değil, düzenli kullanım da faydasını görüyorsunuz. Tabii ki bol bol emzirmeniz çok çok önemli!!
Daha fazla bilgi almak isterseniz; www.mamipower.com.tr bakabilirsiniz.
Bol sütlü günler:))

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

4 Yorumlar

  1. Merhaba Esra Hanim

    Bebegimin süt ve süt ürünlerine alerjisi cikti. 2 aylik olmak uzereyiz. Bu sıkıntılardan mıdır yoksa meme terbiyesinden dolayi midir bilmiyorum goguslerimden süt tasarken simdi 120cc de sabitlenmis durumdalar. Bir memeyi verip digerini hep sagiyorum. Meme terbiyesi icin diger memeyi sagmamam dolu birakmam gerekir. Bu sabitlenmeye neden ne olabilir? Bir de süt be süt ûrunleri tuketemiyorum bu icecegi icebilir miyim? Simdiden tesekkurler.

    • Esra Ertuğrul

      Elif hanım süt alerjisine bağlı olarak beslenmenizdeki değişiklikten dolayı süt miktarınızda değişiklik olması çok normal. Aldığınız sıvı mikatrına dikkat edin. Balık yiyebilirsiniz Kuruyemişlerde sıkıntı yoksa ceviz ve badem de sütü etkiler. Mamipower kullanabilirsiniz Ama siz ufak miktarda içip, bebeğinizi nasıl etkileyeceğini mutlaka gözlemleyin.

      Sevgiler

  2. Esra Hanım Merhaba
    9 aylık bir oğlum var. Çalışıyorum iş yerinde sütümü sağıyorum. Ama sütümde azalma var. Bitki çayları, mamipower, bol su içiyorum fakat bir değişiklik yok. iki memeden toplam 100-120 cc arası sağabiliyorum. başka napabilirim

  3. merhaba esra hanim onceden 120cc sutum cikarken simdi 5 cc bile zor cikiyo iki gogusdden hemde dogum yapali 40 gub oldu gogusumde yanlis emzirmeden dolayi yaralar oldu ve kan akti hep emziremedim ve sagamadim simdi sutumu nasil çoğaltabilirim acaba baska onericeginiz birsey varmi acaba cunku bebegim mememden uzaklasmadan emzirmeye baslamak istiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.