Bebeklerin aylara göre yürüyüşü

Bebeklerin aylara göre yürüyüşü

Aylara Göre Yürüyüş Belirtileri

Bebeğiniz altı aylıkken yürümeye hazır olduklarına dair işaretler vermeye başlayacak. 

Bebeğiniz yakında yürümeye başlayacak mı? İşte dikkat etmeniz gerekenler:

6-9 ay: Bebeğiniz yardımsız oturmayı öğrenecek, daha sonra emekleyerek deney yapmaya başlayacaktır. Bazı bebekler emeklemeyi atlar ve doğruca yürümeye giderler, ancak genellikle geri dönüp bir noktada da emeklemeye başlarlar. Bu yürümeden hemen önce önemli bir dönüm noktasıdır, bu yüzden dikkat etmek önemlidir. Çocuğunuz oturması ve emeklemesi daha erken ise, yürüyüş gibi diğer dönüm noktalarıyla daha erken olabilir.

Hiçbir çocuk aynı dönemde emekleme ve yürüme yapmayabilir . Endişelenmemelisiniz!

Ancak, çocuğunuz 9 ay boyunca yardımsız oturamazsa, çocuk doktorunuza danışmanın zamanı gelmiştir.

 

9-12 ay: Bebeğiniz mobilya tuturken kendini ayakta durmaya başlatacak. Bir seferde birkaç saniye yardımsız kalabilecek ve ayakta dururken nasıl geri oturacağını anlamaya başlayacaktır.

12-18 aylar: Bebeğiniz – şimdi yürümeye başlayan bir çocuk:)) Artık titrek şekilde etrafta yürümeye başladı. Yavaş yavaş kendine güvenle yürümeye başlayacak.Çocuğunuz 15 ay kadar yürümüyorsa, çocuk doktorunuzla konuşun. Bu hala normal sınırlar içindedir, ancak 15 ay içinde check-up yaptırmak için iyi bir zamandır, böylece herhangi bir problemi erken çözebilirsiniz.

Bazı çocukların diğerlerinden daha doğal olarak daha temkinli olduklarını ve gerçekten hazır olana kadar yürümeyi bekleyebileceklerini unutmayın. Temkinli bir çocuğunuz olduğunu bile bilmiyor olabilirsiniz. Örneğin, temkinli bir çocuk burada birkaç adım atabilir, ancak daha uzun mesafeler denemez, çünkü kendisinin sağlam hissetmesi gerekirken, başka bir çocuk sadece yürüyecek ve düşerse aldırmaz.

Prematüre bebeklerde genelde düzeltilmiş yaşa göre takip edilir. Gelişimsel olarak ona göre takip edilmeli. 

Prematüre bebeklerin gelişimleri, miadında doğmuş bebeklerle aynı olmayabilir. Mutlaka doktorunuzun takibinde olmalı, bebeğiniz.

Bebeğinizin Yürümeye Başlamasına Nasıl Yardım Edebilirsiniz?

Arkadaşlarına “Bebeğimin yürümesine nasıl yardım edebilirim?” Diye sorarsan, milyonlarca farklı cevap alırsın. Bazı ebeveynler yürürken bebeğin elini tutarak yardım etmeyi seçerler. Diğerleri, yürüyüş becerilerini geliştirmek için jumper ve yürüteçler satın alabilir. Fakat gerçek şu ki, sabır ve müdahaleye engel olmaktan başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok – bu inanılmaz zor olabilir!

 

İşte doğal yürüyüş gelişimini teşvik etmek için bazı ipuçları:

  1. Çocuğunuza güvenin. Çocuğunuzun yürümesine yardım etmenin en iyi yolu, onu kendi hızında yapmasına izin vermektir. Onu hazır olmadığı bir şeye sokmak yardım etmeyecek ve çocuğunuzun şu anda bulunduğu yerin yeterli olmadığı izlenimini vermek gibi olumsuz etkilere neden olabilir. Her yaştaki çocuklar bu inceliklerini alabilir.
  2. Yürüteç kullanmayın. Amerika Pediatri Akademisi (AAP), güvenlik riskleri ve fayda eksikliği temelinde kullanımlarını önermemektedir. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı ve hekimlerimiz yürüteç önermez. Yürüteç kullanan bebeklerin yürüme yetilerini etkilediği bilinmektedir.
  3. Bebeğinizin doğal olarak gelişmesine izin verin. Her fiziksel dönüm noktası bir öncekine dayanır. Bir bebek, oturmayı öğrenmediyse yürümeyi öğrenemez ve emeklemeyi,yuvarlanmayı öğrenmediyse oturmayı da öğrenemez. Her yeni bir şey öğrendiğinde, kas kuvveti ve stabilite geliştirir. Yapılan araştırmalar, çocukların gelişimine  izin verdiklerini (yani onları desteklemeyen, “yürürken”, vb.), Tek bir gelişmeden nasıl ilerleyeceğini öğrendikleri geçiş duruşlarında daha fazla zaman geçirebileceklerini göstermiştir. diğer. Bu geçiş duruşları bazen çok garip ve eğlenceli konumlar! Ancak bebeği bir sonraki gelişime zorlayarak (“yürümek” gibi), çocuğunuz bu geçiş halindeki duruşların çoğunda kaybolabilir. Bu, yürürken bebeğinizi ellerini tutarak mahvettiğiniz anlamına mı geliyor? Tabii ki değil! Bebeğiniz için en doğal gelişime izin vermek için akılda tutulması gereken bir şey.

Check Also

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?   Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken bebeğinizin konforu ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.